Blog

Τηλεφωνήστε μας για ΔΩΡΕΑΝ εκτίμηση στο 6932 261 135

10 Τρόποι για Φθηνότερη Μετακόμιση

Μια μετακόμιση είναι κάποιες φορές ακριβή. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι προετοιμασμένοι για τα κόστη που προκύπτουν τα οποία περιλαμβάνουν την αμοιβή των μεταφορέων, τη χρέωση της ενοικίασης του φορτηγού, και τα υλικά του πακεταρίσματος. Γνωρίζοντας τι χρειάζεται να ξοδέψετε, και που να γλυτώσετε χρήματα και υπολογίζοντας κατάλληλα μπορείτε να κρατήσετε τα χρήματά σας στην τσέπη σας όπου και ανήκουν.

 

1. Ετοιμάστε ένα προϋπολογισμό της μετακόμισης

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να σχεδιάσετε την μετακόμιση σας. Οι άνθρωποι που δεν το κάνουν αυτό, τρομάζουν όταν βλέπουν το ποσό που υπολογίζετε να πληρώσουν, οδηγώντας τους σε αναζήτηση άλλων επιλογών.

2. Ποιο είναι το πραγματικό κόστος της μετακόμισης;

Πριν ξεκινήσετε να πακετάρετε, βρείτε που θα χρησιμοποιήσετε τα λεφτά σας. Βρίσκοντας ακριβώς τι χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την μετακόμιση και πόσο θα κοστίσει, θα καθορίσει το πώς και πότε θα μετακομίσετε.

3. Πόσα χρήματα θα χρειαστείτε μετά την μετακόμιση;

Μετακομίσατε και νομίζετε ότι τα χειρότερα πέρασαν. Κατά κάποιο τρόπο έτσι είναι, ωστόσο όταν εγκατασταθείτε στο καινούριο χώρο σας, μπορεί να καταλάβετε ότι τα αρχικά σας κόστη είναι πιο πολλά από ότι σκεφτήκατε. Μερικά από αυτά μπορεί να είναι:

  • Καινούριες συνδέσεις π.χ. τηλεφώνου και Ίντερνετ
  • Να κάνετε το χώρο σας «σπίτι»

Όταν μετακομίζετε βλέπετε τριγύρω πράγματα και προσπαθείτε να εξακριβώσετε που θα βάλετε τι και να τα βολέψετε όλα τα προηγούμενα πράγματά σας κάπου στο καινούριο σπίτι. Να σκεφτείτε πόσο χρησιμοποιείτε ένα πράγμα, ποια είναι η αξία του ( και χρηματική αλλά και συναισθηματική) και πόσο θα κοστίσει να μετακινηθεί ή να αντικατασταθεί. Αν κάνετε αυτές τις σκέψεις από νωρίς τότε μπορεί να γλυτώσετε χρήματα σε κάτι που θα αλλάξετε επειδή ίσως δεν ταιριάζει.

  • Αναλώσιμα πράγματα που μπορεί να αφήσατε

Αυτά μπορεί να είναι από μπαχαρικά, μακαρόνια, ίσως κάποια λαχανικά όμως και άλλα όπως σαπούνια, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού ή και απλά πράγματα όπως λάμπες.

Όλα αυτά μπορούν να προσθέτονται ανά βδομάδα ή και ανά μέρα στα έξοδα σας και να ξεφύγετε από τα χρήματα που είχατε υπολογίσει.

4. Τι θα σας γλυτώσει χρήματα; Να μετακομίσετε μόνοι σας ή να προσλάβετε μεταφορική εταιρία;

Εδώ είναι που μπορεί να γλυτώσετε (ανάλογα με το τι θα κάνετε) τα περισσότερα χρήματα. Προσλαμβάνοντας μια μεταφορική εταιρία  μπορεί να υπάρξει ένα αρκετά μεγάλο ποσό χρημάτων ως ένα πολύ μεγάλο ποσό ανάλογα με το πότε και πού θέλετε να μετακομίσετε, συν τα πόσα πράγματα θα έχετε. Αν μετακομίσετε μόνοι σας, ενώ παίρνει περισσότερο χρόνο και ενέργεια, λογικά θα είναι η καλύτερη επιλογή για την μετακόμιση σας. Σκεφτείτε τα συν και τα πλην στην κάθε επιλογή πριν αποφασίσετε.

5. Πώς να γλυτώσετε χρήματα στη μετακόμιση από αμοιβές της εταιρίας μετακόμισης;

Πριν προσλάβετε μεταφορείς, βρείτε τι είδους επιπλέον αμοιβές έχουν και μπορεί να τις χρεωθείτε. Αυτό μπορεί να είναι χρεώσεις για κάποια πράγματα που κουβαλήθηκαν εκτός από αυτά που συμφωνήθηκαν. Επίσης μπορείτε να γλυτώσετε χρήματα, συμπεριλαμβανομένου της διαπραγμάτευσης της τιμής αν είναι εκτός εποχής. Κάποια πράγματα που θα έπρεπε επίσης να προσέξετε είναι το να μειώσετε το φορτίο σας, να κλείσετε τους μεταφορείς από πιο νωρίς, να είστε ευέλικτοι στην ώρα που θα έρθουν οι μεταφορείς να πάρουν και να αφήσουν τα πράγματά σας. Κάτι ακόμα είναι να προσέξετε ότι μπορείτε να εγκατασταθείτε στην καινούρια κατοικία άμεσα και να ρωτήσετε αν χρεώνει η μεταφορική εταιρία για μεγάλα πράγματα και για τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει επιπλέον χρήματα.

6. Μήπως χρειάζεται να έχετε επιπλέον ασφάλεια;

Αν αναρωτιέστε σχετικά με την ασφάλεια πριν την μετακόμιση, να θυμάστε ότι όσο προσεκτικοί και να είστε στο ποιους μεταφορείς θα διαλέξετε, ατυχήματα μπορεί να συμβούν. Κουτιά μπορεί να πέσουν ή να ταρακουνηθούν και να μην έχει οριστεί ένα ποσό που εγγυείται την ασφαλή μεταφορά των πραγμάτων σας. Κάντε μια εκτίμηση των πραγμάτων σας, καταγράψτε τα και το κόστος τους. Βγάλτε φωτογραφίες από τα πράγματά σας ειδικά αυτά που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς. Τώρα όταν συναντηθείτε με την πιθανή εταιρία μετακόμισης εξακριβώστε ακριβώς τι είδους και πόση εξασφάλισή σας παρέχει για την περιουσία σας σε περίπτωση καταστροφής. Ελέγξτε προσεκτικά τα συμβόλαιο για την εκτίμηση κόστους που έχουν κάνει και συγκρίνετε το με την δική σας λίστα.

7. Γλυτώστε χρήματα όταν νοικιάσετε φορτηγό

Το να νοικιάσετε φορτηγό δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο το να προσλάβετε μεταφορείς, ωστόσο, πάλι θα πρέπει να ξέρετε το μέγεθος, αν θα χρειαστείτε επιπλέον ασφάλεια και τι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστεί να νοικιάσετε για κυλήσει ομαλά η μετακόμιση σας. Επίσης θα ήταν καλό να ξέρετε πόσο μακριά θα πάτε και για πότε θα το χρειαστείτε.

8. Γλυτώστε χρήματα σε υλικά πακεταρίσματος

Εξακριβώστε τι ακριβώς χρειάζεστε πριν το αγοράσετε σε υλικά πακεταρίσματος για μην σπαταλήσετε χρήματα. Κάντε μια λίστα με αυτά που χρειάζεστε και να ξέρετε ότι αυτή η διαδικασία θα σας γλυτώσει και χρόνο αλλά και χρήματα επειδή αν τα αγοράσετε τελευταία στιγμή δεν θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε και καλύτερες τιμές ίσως σε αυτά τα υλικά. Για παράδειγμα, κουτιά μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με μαναβική ή σε κάβες, απλά πείτε λίγο νωρίτερα τον ιδιοκτήτη για να μπορέσει να σας κρατήσει κάποια.

9. Ποια έξοδα μετακόμισης μπορείτε να «κόψετε»;

Δεν γνωρίζουν όλοι ότι το κράτος επιτρέπει να περικόψετε κάποια από τα έξοδα της μετακόμισης, τουλάχιστον όσο πληροίτε τις προϋποθέσεις. Υπάρχουν αρκετοί αυστηροί αλλά και απλοί κανόνες, και μπορείτε να μάθετε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις είτε μόνοι σας είτε ρωτώντας τον λογιστή σας. Δείτε ποια πράγματα σας μπορείτε να περικόψετε και κρατείστε τις αποδείξεις από την μετακόμιση.

10. Πώς να συλλέξετε και να καταγράψετε τις αποδείξεις τις μετακόμισης

Ακόμη και να μην είστε σίγουροι για τον αν δικαιούστε φορολογικές ελαφρύνσεις. Κρατήστε όλες τις αποδείξεις που αφορούν την μετακόμιση σας. Για αρχή φτιάξτε ένα ασφαλές μέρος για αποθηκεύσετε όλες αυτές τις αποδείξεις. Αυτό μπορεί να είναι ένας μεγάλος φάκελος αρχείων. Σημειώστε τον λόγο της αγοράς και την ημερομηνία αλλά και το ποιος το αγόρασε το συγκεκριμένο αντικείμενο που αναγράφετε στην απόδειξη. Βγάλτε αντίγραφα σε περίπτωση που χαθεί κάτι και τοποθετήστε τα σε διαφορετικό σημείο από τα άλλα. Επίσης θα ήταν καλό να έχετε το φάκελο σε ένα προσβάσιμο σημείο και να τα έχετε μαζί σας όταν φτάσετε στο μέρος που θα μετακομίσετε γιατί θα σας χρειαστούν.

Η Εταιρία

Η εταιρία Safe n' Easy δραστηριοποιείται στον χώρο των μετακομίσεων και των μεταφορών με έδρα την Θεσσαλονίκη.

Facebook

Google Plus

Στοιχεία Επικοινωνίας

Safe n' Easy Μεταφορική

Αργυροκάστρου 21, Εύοσμος
Θεσσαλονίκη, 56224

Τηλέφωνο: +30 6932 261 135

Email: info@safeneasy.gr